Thursday, December 29, 2011

End of 2011/30.12.2011

Dear blogger/readers

This is my last Friday entry for 2011 and welcome 2012...at the an of this year aq dapat saudara baru lagi which my cousin had deliver her son yesterday, back from holiday with my family, gain weight again, still not done yet my assignment and not prepare yet for my quiz this fucking Sunday..omaigod...see 1 week is not enough for the semester break...seem like this is my last day for 2011 so aq hope Ada la keajaiban supaya aq dapat siapkan assignment aq...

Talking about holiday..satu minggu aq tak lekat di rumah..aq pergi Penang shopping=year n sale..then Cameron highland strawberry, steamboat = gain calory, lastly perak = seafood... thanks mama abah coz u really treat me more than I hope... Now I'm home...prepare back to merbok and prepare my any with Simon this Saturday kikikiki...

( mama Jim pergi shopping barang dapur pula ) ......zzzzzzzzzzz

P/s sorry Simon 1 minggu saya tinggalkan awak...hihihi

Tuesday, December 27, 2011

Happy anyversary....

Dear simon,
Firstly sorry sayang coz lupa about our special today, happy anyversary sayang....walaupun banyak Bendaa kita lalui bersama, Ada suka Ada duka tapi kita tetap bersama..yang duka ayang jadikan kenangan yang suka sentiasa terpahat dalam memori ayang...the reason why I stay with u coz u always in my heart, I always need u, u always cheer me up, u never let me cry without no reason, u always make smile & laugh, u always make me cry then u calm me...I love u sayang...

Secondly, 28/12/2011 another year we have been together....someone Tanya ayang macam mana ayang boley stay dengan someone yang Panas baran, kuat jealous yang sangat truk dah bertahun we have been together...satu sebab Jew "bila abang mara ayang menangis,bila ayang menangis abang pujuk ayang at the same time" (macam hypothesis)...

Finally I love u sayang....ayang tak nak kehilangan abang.....

" dalam banyak banyak Ikan, Ikan apa paling besar? Ikan paus celup tepung " ( Simon )
" dalam banyak banyak Ikan, Ikan apa Kepala besar? Ikan bilis pakai helmet" ( me )

See, sapa cakap couple ngan orang Panas baran tak gelak banyak.....

Kejujuran adalah penting...

P/s Simon: abang kalau abang tipu ayang tuhan Mara nanti kena potong lidah masuk API Neraka....

Monday, December 19, 2011

To Simon

Sayang thanks for the lovely cap..I really like it...finally Ada juga barang couple kan sayang...tq....cute sangat that cap..I love u...pic cap tak sempat upload this is quick entry..

K bye...

Love u Simon....

Saturday, December 17, 2011

Thanks.....

17/12/2011....finally iPad 2 in the house, thank mama and abah sebab Belikan kakak this iPad 2. first entry using iPad 2, Sangat la kekok tak pandai Sangat nak guna touch screen... Tiba rasa macam bodoh,perak seketika jakun sungguh la bak hang oi first time pakai touch screen haha Buat teruk boleh....

Finally I have my own iPad..... Heheh

Saturday, December 3, 2011

3/11

Dah seminggu aq tak jumpa Simon so hari ni dya datang jumpa aq semata mata rindu kononnya.. hari ni kami sedondon pakai shirt hitam sama...hari ni happy jew tapi aq yang spoilkan suasana tu....hurm kami pergi tengok  cita ombak rindu best la ada romantic,sedih and lawak..kemuncak dya best tapi standard cita melayu kan...kalau nak dibandingkan cerita Lagenda Budak Setan and Ombak rindu aq lebih prefer cita Lagenda Budak Setan tak tahu la kenapa kan...mungkin feel cita tu tak sampai kat aq kot. aq rasa cita Ombak Rindu ni lama sangat la ( perasaan aq jew kot )...

Hari ni juga aq betul betul rasa bersalah dengan SIMON, pasal benda remeh temeh small issue aq nak salahkan dia nak marah marah sedangkan dia tak buat salah besar pun dengan aq..memang betol pun apa yang dia cakap tentang keburukan aq,memang wajar pun dya bandingkan aq dengan orang lain,tak patut pun aq terasa,,memang annoying perangai aq sometime nampak macam kebudak budakkan sangat susah untuk aq berubah perangai aq...susah sangat ka aq nak buang sikap yang tergesa gesa n bila nak sesuatu benda mesti kena dapat hurm bodohnya aq buat perangai macam ni dah la susah untuk aq jumpa dengan dia bila dapat jumpa dya aq layan dia macam ni...aq bukan yang terbaik untuk dya, sometime aq rasa yang aq tak layak pun untuk dya.....ayang minta maaf....

kbye

love,
nabillah 11,


Wednesday, November 30, 2011

(^-*)

Hai blogger semua...entry kali nak cerita pasal class..apa la sangat dengan class kan, seperti biasa la kan ada class,kerusi,meja,komputer,projector,LCD and etc..okay kalau semua nak tahu student UiTM semua nya wajib amik BEL from part 1 until part 4 if i'm not mistaken la..untuk part 4 punya sangat la menarik its more to the occupational, ops sorry BEL tu untuk subject English..hahahaha last night was my first class BEL sangat la menarik because kami belajar macam mana mana nak dress up untuk interview, make up and so on la..


untuk class BEL semalam kami dibahagika kepada 3 kumpulan which two group for girl and 1 group for guy, our task just simple tunjukkan gaya improper attire and proper attire  for the interview....



this 3 images is for improper attire


inilah wajah ku sebenar tanpa makeup...memandangkan kelas malam so nk bersiap pun nak tak nak ja....


Sunday, November 27, 2011

(^-^)

Bila cuti cuti macam ni memang banyak masa terluang la, activity aq beside makan, minum and gossip just blogwalking and update blog. Entry aq kali nak membebel sikit pasal beberapa perangai lelaki. Memandangkan house mate semuanya da berpunya so kita orang bertukar tukar cerita la pasal perangai boyfriend masing masing bila salah seorang housemate aq punya boyfriend merajuk yang amat dasyat sangat because of small issue, sometime its look so funny but for him it was such a big deal :-

#Kuat Merajauk
  selalunya bila kita bercakap tentang merajuk or terasa in more detail is sensitive it more focus to the girl right. tapi issue sekarang bukan jew perempuan jew yang cepat terasa sometime lelaki juga cepat terasa. ini terjadi kepada housemate aq dimana boyfriend dia merajuk yang amat dasyat disebabkan oleh certain issue yang mungkin terlalu remeh tak perlu la nak mention kan. seorang girlfriend sanggup memujuk seorang lelaki yang padahalnya dia tak bersalah pun sepanjang hari dengan sms and call padahal sang kumbang langsung tak endahkan pun, sang rama rama sanggup berhabis sanggup berhabis kredit call and sms and sometime credit just habis macam 2 jew because of voicemail, patut kew seorang lelaki biarkan jew girlfriend dya susah hati siang malam semata mata nak pujuk si lelaki ni.kalau sekadar merajuk dua tiga jam 2 its okay la but sekarang ni its more 48hour okay, okay see seoarang perempuan seorang yang sangat bersabar menahan kerenah bf sendiri.

#Kuat Cemburu
  okay the issue is semua orang cakap perempuan kuat cemburu compare dengan lelaki, tapi normal la kan cemburu itu tandanya sayang. Sebenarnya lelaki pun 2 X 5 jew sometime cemburu dya lebih over dari perempuan okay, tapi itu semua lumrah la kan tapi jangan la terlebih over, kalau tak nak diri dihantui oleh perasaan cemburu so jangan la buat perkara yang boleh buat pasangan kita cemburu juga. kepada pasangan pasangan bercinta jangan la bila pasangan masing masing bercakap dengan orang lain yang lain jantina jangan la tiba ja nak emo ntah dia cakap pasal benda penting, dan bila di beri peluang berborak tu jangan la nak berborak lebih lebih pulak cakap benda pentiang suda, biar la orang nak cakap takut girlfriend/ boyfriend pun asalkan bahagia...yang penting respect la each other.

#Syak Wasangka
  Especially kaum hawa ( tak taw la kot aq sorang ja ) hahaha, sometime boyfriend mesti nak keluar lepak jugakan dengan kawan kawan dia so jangan la mengongkong plak kan itu tak boleh ini tak boleh. contohla kan bila bf keluar have fun dangan kawan kawan mesti gf akan assume yang bf pergi keluar mengorat perempuan lain kan begitu la dengan lelaki juga. bagi aq la kan sikap syak wasangka ni la penyebab keruntuhan, kehancuran sesebuah perhubungan itu, macam mana la perhubungan itu nak kekal bila tak percaya pasangan masing masing kan, ini kalau bf pergi main futsal cakap boyfriend pergi mengurut plak, ini yang aq tak faham hahah 

#Panas Baran
  sesiapa yang dapat boyfriend yang sangat cool, romantic satu bonus la untuk dia tapi jangan ingat orang yang dapat boyfriend yang panas baran tu  tak beruntung. sebenarnya lelaki yang panas baran ni bagi aku la kan dia nak jadi kan girlfriend dia 2 baik or untuk dijadikan isteri insaallah ( harap begitu la ). kalau yang boyfriend yang ikut jew telunjuk girlfriend aq tak faham..hahahah tapi percaya la boyfriend yang sentiasa berapi ni sebenarnya penyayang rasanya dia akan marah bila kita buat salah ja macam tu mak or ayah kita marah bila kita buat salah, marah kan tandanya sayang. tapi aq paling tak respect bila boyfriend yang kuat memukul ini, come on yang kau duk pukul pukul 2 bukan binatang manusia kot weh...memukul bukan cara terbaik untuk beri pengajaran la.

P/s wah wah berjela jela aq membebel kan ini pandangan aq jew la..:) nak tambahan sikit boleh tak??hahah punya pasal la blog aq kan..kepada orang orang ketiga, penghancur rumah tangga orang kau boleh berambus la..pergi mampos la....:) 








Saturday, November 26, 2011

Nasi ayam

Berdasarkan entry aq sebelum ni ada cakap nak masak nasi ayam kan, memang hasilnya nasi ayam la...hari ini aq dengan house mate aq mula la berganding bahu mengerah tenaga untuk pergi ke kadai runcit untuk mencari bahan untuk nasi ayam. percaya tak kos untuk masak nasi ayam yang sedap ni hanya la RM22.50 untuk satu periuk nasi, save kan...kalau dekat merbok ni nasi ayam yang paling sedap, nasi ayam PAK MUD la kan tapi hari ni nasi ayam kami paling sedap..hanya ada satu rahsia untuk nasi ayam yang sedap iaitu GULA MERAH, ini la yang menyedapkan lagi nasi ayam kami.


sumpah weh cuti kali ni memang best, memang terisi sangat masa lapang kami, masak sama sama, basuh pinggan pun sama tak da sapa yang berkira kerja semua nya buat sama baru la gemgap skit dapur, masak hari ni ala ala cita Kitchen Musical gitu..happening siot...bila masak sama kemas dapur pun sama sama so makan pun cepat la dengan hati yang sangat gembira la.


Resipi nasi ayam ni diilhamkan oleh mama sha ditokok tambahkan oleh pengalaman shafiqah yang sememangnya suka memasak, aq tak membantu pun, function aq kat dapur tu hanya la sekadar memotong apa yang patut ja..best weh....:) ckup cukup la lepas makan ni mata pun da stim ngantok weh....


Nah amik gambaq sebagai tatapan hampa, gamabaq kami sedang masak tak da erk sebab masing masing seksi sangat hahaha:-





makan makan

Zaman student mesti banyak pengalaman kan especially yang stay dekat asrama or rumah sewa. tak kira la pengalaman bercinta kew, belajar, musuh musuh, makan. entry aq kali ni pengalaman mengenai makan bersama kawan..aku punya satu pengalaman kalau duduk di asrama dulu kami masak maggi then makan dalam cebok or gayung ramai ramai time tu hujan palak memang superb la, nampak mcm geli kan tapi itu lah realitinya makan dalam cebok :)

Pengalaman lagi tentang makan, aku dulu masa duk asrama ada seorang housemate bawa rice cooker masuk bilik tapi tak pernah terkantoi lansung padahal bila memasak satu aras dapat bau juga, room mate aq dulu ketua aras so memang dia tahu bila akan ada sport check kan so secara tak langsung memang terselamat la. kalau dulu maggi la makanan paling terbaik masa study kan tapi zaman study adanya rice cooker sgala macam makanan kami bedal masak, masing masing jaga line member aras aq dulu semuanya sporting bukan jenis pedajal orang, warga uitm cengal sesi December 2008 memang terbaik la...:)

Kalau yang berkesempatan duduk rumah sewa la kan, mesti hampa hampa semua pernah ada pengalaman memasak dengan house mate kan, share duit sama then weekend masak sama sama even tak thu masak sekali pun. itu la pengalamn aq dengan housemate aq sekarang ni memandangkan cuti 3 hari kan so memang plan macam nak masak la, macam hari ni kami berganding bahu masak tomyam campur and telur dadar, esok plak nak msak nasi ayam..can't wait anymore...:) 

p/s abaikan susunan ayat ni okay sememangnya bahasa melayu aq lemah n bahasa english aq hancur tapi nak menulis juga...

k bye...:)

Thursday, November 24, 2011

24/11

24 NOVEMBER 2011, satu tarikh yang sangat menyeronok dan satu hari yang sangat membazir duit aq..on 24/11 SIMON call aq ajak aq temankan dia pergi KULIM so aq ikot jew la memandangkan aq pun sememnagnya kebetulan class cancel macam tahu tahu jew nak suruh aq pergi berjalan kan..on that day simon datang amik aq dengan penuh bergaya dan hensemnya datang amik aq so kami terus pergi KULIM, rumah sewa dya sempat la jalan KULIM makan makan sikit, tujuan pergi kulim nk amik barang barang yang dia tinggal jew then dah alang alang da sampai kulim just straight away to PENANG.

Our first destination QUEEN BAY MALL (QB), sesampai jew dekat QB terus pergi cari kedai gunting rambut kononnya untuk rambut semester baru kan, rambut aq sem ni agak pendek dah tak boleh la nak jadi gadis ayu kan, da tak boleh sisir sisirkan rambut ke tepi bila mengenakan baju kurung kan...tell u what gila babi la aq potong rambut biasa jew almost RM50..adoi pembaziran kan...dengan menggayakan rambut barukan mesti la tak balik rumah terus rugi la blow penat penat terus balik,aq dengan SIMON just jalan dalam QB sambil makan ice cream beli la satu t-shirt Mango satu helai kan sekadar cenderahati..hahahaha

sesampai jew di SP kami decide nak makan MCD, pergi la CS makan MCD pulak then jalan jap dalam CS pergi toilet then SIMON bawa aq pergi ronda ronda SP tengok permandangan lampu la kononnya kan....seronok sangat bila ada disisi SIMON happy..TQ sayang..i love u...:) 

Wednesday, November 23, 2011

happy birthday mama

Dear hot mama,

Happy birthday mama yang ke 44, semakin tua semakin mengancam bak kata abah la kn, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki, kakak dan adik adik semua sayang mama..sorry mama tak dapat nak prepare any present for u...mama jaga kesihatan ya...i love u mama...

Firstly thanks mama sebab menjaga kakak adik adik sampai besar semuanya cukup, jaga makan minum kami, sampai sekarang pun mama still basuh baju kakak adik adik siap kasut sekolah pun mama basuh termasukla iron baju sekolah pagi pagi kan, mama tak pernah cakap letih or tarik muka pun kan buat semua tu, tapi sekarang semunya kena buat sendiri..letih la mama..kakak hargai semua itu..

Mama ingat x masa kakak kecik dulu kita banyak spent masa dengan mama kan sebab abah macam biasa la busy dengan kerja sampai sekarang, kakak ingat lagi masa kakak sekolah dulu mama balik dari kerja terus mama pinjam basikal rumah jiran sebelah n mama datang amik kakak tepat masa sebab mama tak mau kakak tunggu mama lama lama sedangkan mama baru jew balik dari kerja letih macam mana sampai sekarang mama still macm dulu kan tak pernah berubah sentiasa pentingkan family. walaupun mama garang tapi mama penyayang, mama ingat tak mama selalu pukul kakak sebab tak pandai spelling, calculation,membaca tapi sekarang baru kakak faham kenapa mama garang sangat...mama u are the best teacher ever...i love u.

Then mama dapat sambung belajar dekat Kuala Lumpur mama tinggal kakak and ekyn dengan abah, masa tu abah yang jaga kami tapi tak sama macam mana mama jaga kami....setiap kali hujung minggu mama balik kakak and adik sangat excited bila mama nak balik sebab kami taw mama mesti bawa balik something, then bila mama balik setiap hari Ahad mama akan siapkan kakak ke sekolah seronok sangat, bila malam nak hantar mama pergi station bus kakak akan menyorok dekat tempat kaki dalam kereta dan menangis sorang masa tu mama pun menangis juga kan tapi mama tetap pergi juga sampai satu tahap mama berhenti study sebab kakak kan...i love u mama..

Mama kakak rindu dengan mama sangat sekarang ni.....mama ingat dulu kita selalu pergi pasar malam cari VCD ada jew cerita baru mesti kita pergi beli kan, i miss this moment...i miss the moment bila time raya kita pakai sedondon lawak kan macam badut ja bila pakai baju sama ni ala ala marhaban gitu tapi sekarang tak lagi..then doctor dapat detect mama ada thyroid even tak la bahaya sangat tapi kalau tak dirawat boleh bawa maut juga mama bagi taw kami tapi kami anggap benda tu tak serius mana pun,,kecian mama tanggung sorang sorang...kami demam mama tak tidur tapi bila mama demam kami biarkan jew sorry mama, kami exam mama yang takut lebih, result nak keluaq mama yang risau habis kami cool jew..

Hurm memang betol la kan seorang ibu sanggub buat apa saja asalkan anak suami dya terjaga, seorang ibu lebih pentingkan kesihatan family berbanding diri sendiri, seorang ibu sanggup bersusah payah demi anaknya...tapi seorang anak apa yang dia buat??mama da banyak bekorban untuk kami adik beradik kan...love u mama 

serba sedikit nostalgia aku bersama mama aku yang sudah menjangkau 44 tahun, abaikan susunan ayat aq....:)



`BIRTHDAY GIRL`

Sunday, November 20, 2011

merbok...

Finally in MERBOK, setelah berhempas pulas memabela lemak di badan hampir 1 bulan setengah maybe hasilnya 46kg now, okay what ( sejuk kan hati )..datang sini mama n abah yang hantar, mama juga la yang kemas kan sikit sikit rumah sewa aq coz selebih sha and family dia dah kemas kan, untuk first week memang kemas la rumah kami ni harap berterusan. about this house, rumah yang aku sewa ni monthly RM 300 ja, ada 3 bilik and 4 orang jew which is 2 orang dari classmate aq and sorang lagi roomate aq sem lepas, sorry tidak akan berlaku penambahan housemate...:)


first day aq dekat MERBOK, dah start berjalan mana lagi SUNGAI PETANI jew pun x da apa yang menarik sangat pun pusing pusing tempat yang sama juga terus makan nasi kandar okay superb!! la wa cakap lu...memandangkan first week so banyak la kelas yang aku skip memandangkan dah senior kan cewah..sesampai jew dekat kampus hari ni terus nampak muka muka yang tak pernah aq nampak before ni, ramai sangat, pergi kelas pun agak awal la coz nak tempat parking x da memandangkan tempat parking dah limited kan so first come first serve la...:)


Azam semester ni nak dapatkan DEAN LIST..insyaallah...:) AMIN...........

Monday, November 14, 2011

:)

al-kisah maka tersebut la kisah,...semester break kali ni memang aq manfaatkan masa aq bersama dengan family aq sebaik mungkin especially with my mum.selalunya every semester break or the end of the year mesti family aq plan something for our vacation but this year is nothing ini semua disebabkan adik aq nak amik SPM. "sabar jew la". tapi mama aq da promise yang 25 December mama and abah ada plan someting about our vacation can't wait anymore, last year on 25 December we have been to THAILAND, last two year on 25 December we have been to Singapore, what about this year??....

Tapi sekarang ni hati aq jealous yang membuak buak bila aq tengok status friend fb aq kebanyakan update holiday with family la, have fun with tersayang la...disebabkan aq asyik menagdu ja BBBbbbOOOsssaaaannn jew sampai mama and abah aq pun naik rimas so mama decide bawa aq keluar pergi shopping dengan dia. i'm swear it was really great moment, sekarang baru aq tahu and realize yang mama aq ada satu persamaan yang mama aq ni gedik ( just kidding ) tapi kalau bergedik jarang jarang sekali it's okay. and one more thing now aq tahu kenapa abah sangat tak suka teman mama keluar shopping or teman dia keluar unless pergi makan jew sebab mama aq sangat cerewet bila membeli, mengambil masa yang sangat lama, and patut la abah aq menyampah gila bila teman mama pegi spa, lama siot no wonder la mama selalu keluar dengan kawan kawan dia.

Less than one week aq dah nak balik MERBOK, sedih kan cepatnya masa berlalu lepas ni dah jarang sekali balik rumah, mesti rindu masa masa aq melingkar atas katil mama sambil tengok movie,moment tido sama sama masa abah pergi kursus, moment kereta rosak,moment pergi market, moment pegi makan pagi tapi tak mandi yang penting mama mulut sentiasa merah, moment masak daging korban yang banyak dengan mama, wow see kan cakap semester break kali ni aq banyak habis masa aq dengan mama aq..luv u ma...kalau dengan abah aq pula moment kami tak banyak sangat sebab abah aq sibuk sangat sampai kerumah pun still buat kerja, walauapa pun aq sayang abah aq a.k.a my BANKER...i love ur money (gurau ja) hihihihi

what else?? ops...terlupa to all spm candidates i wish all the best yaw..especially my sis good luck dear do ur best and also my simon a.k.a safwan gud luck in your final exam,after this kita enjoy okay...dan kepada student student UPSR on 17 November result akan keluar, "adik ih good luck"....

wah hari ni entry aq panjang gila ni nama nya kak tipah bila boring main tulis ja....:)

"adik aq yang lelaki tak ada dia tu x suka bergambar"

Saturday, November 5, 2011

emmm

5 NOVEMBER......


totally lonely....


just pretend to be happy.....


tq...

Thursday, November 3, 2011

exam result

Alhamdulilah...unexpected result,
usaha aq selama ni sangat berbaloi,
 suka..suka..suka.....
mama & abah...don't forget my present okay...
love both of u.....
masih belum terlambat untuk wish selamat hari ulangtahun perkahwinan yang ke 25..
this is my present 
"examination result"
yay......

Friday, October 28, 2011

RISAU


disaat aq sedang bergembira namun hati in punyai seribu satu kerisauan yang teramat sangat,
aku cuba untuk menyembunyikan perasaan itu tapi aq gagal,
ternyata naluri seorang ibu itu kuat menyatakan yang kerisauan aq itu jelas terpancar,
sekarang ini aq hanya mampu berdoa moga mendapat result yang cemerlang,
amin........mengharap sangat....
kepada semua rakan rakan seperjuanganku,
moga kita sama sama mendapat result yang cemerlang..
AMIN..AMIN..AMIN..AMIN....


~hamba Allah yang dalam kerisauan~

Monday, October 24, 2011

luahan perasaan

Hari ni aq nak buat sikit luahan perasaan kepada penunggang penunggang motosikal yang tak berhemah, 
aq bebai betoi gila babi la bila aq dengan relax nya memandu dengan hanya 80km/j siap ngan seat belt lagi dan aq pasti yang aq memandu dalam keadaan berhemah segala undang undang aq patuhi tiba ja ada sorang mamat ni entah dari pelusuk mana tiba ja pintas kereta aq then dengan bangganya menunggang dengan slow motion betoi betoi depan kereta aq, terpaksa aq break mengejut, cuba kalau ada kereta belakang confirm akan hentam kereta aq buat report pun automatic la pemandu yang langgar salah......so kepada penunggang penunggang motosikal di luar sana sila tunggang motosikal anda dengan berhemah, berada di lorong yang betol, ingat orang yang tersayang...xpasal pasal aq buat dosa kering hari ni sumpah seranah maki hamun penunggang tadi, maki sorang sorang jala siap aq minta penunggang tadi mati katak ats jalan kena gelek..jahat kan aq, tapi tadi mood tengah marah memang macam tu la tapi sekarang da okay, maafkan jew la orang tadi maybe dya nak menayang moto dya kot or dya tak perasan aq kot..k bye 

Thursday, October 20, 2011

:(

MARAH,MARAH,MARAH,MARAH....
Orang cakap marah itu tandanya sayang...
ni kalau hari hari kena marah maksudnya apa???
x faham aq......
baik jangan duk melawan bila kena marah sat g lagi sakit hati!!!!!

:P

jika aq diberi peluang untuk terbang,
aq akan terbang setinggi mungkin untuk dapatkan mu supaya aq sentiasa dekat dengan mu bila aq mula merindui dirimu
tapi aq tertanya tanya apa dirimu merindu diriku jua?
jika aq diberi peluang menjadi halimunan,
aq akan sentiasa mendampingi dirimu supaya kau sentiasa ada dengan aq,
tapi aq tertanya tanya apa dirimu ingin selalu ingin dekat denganku?
jika aq diberi peluang untuk mengubah lagu,
aq akan mengubah lagu lagu tentang kenangan kita bersama supaya bila aq tiada tapi lagu lagu itu sebagai pengganti,
tapi aq tertanya tanya apa kau masih ingat memori indah kita bersama?
aq yang sentiasa inginkn dirimu,
aq hanya mahu dirimu dalam hidup ku,
kerna seluruh hatiku hanyalah buat mu seorang,
cinta yang sentiasa datang tanpa diundang namun kepergiaannya tak mampu ku halang,
aq akan berusaha mempertahan cinta yang sekian lama terbina,
kerna aq tak ingin hidup dalam kenangan bersamamu,
tp aq ingin hidup bersamamu
iloveu
~XOXO~

Lots Of Love,

Bell@

(bermadah seketika)




Wednesday, October 19, 2011

bye.....



BYE BYE PART 3 AND WELCOME PART 4
senior already...ceh baru part 4 da kecoh..
part 3 was the fantastic memory ever..
i love part 3, 
hopefully part 4 will be more wow....
k bye..

(wish me luck for my result final exam)

Tuesday, October 11, 2011

home sweet home

sekarang baru ada masa nak update blog setelah dua hari balik rumah,
busy buat apa tak taw...what else makan, makan,makan,makan..
memang heaven la kn......sesampai ja aq dekat rumah terus makan,
tp makan nasi kanji jew rasa macam bulan puasa la pulak...:)
then terus pegi makan kenduri cousin yang tak berapa rapat sangat kawin + tak tahu pun dia nama apa..
air sirap kenduri sangat sedap aq pun tak tahu kenapa sirap kenduri sedap sangat.....
kalau orang lain mesti da balik kampung, plan holiday dengan family, kerja part time....
AQ?? be at home be full time maid and gain calorie.....
aq tak payah pegi kerja part time aq dapat duit makan sedap ( belagak gila ) hahaha
sebenarnya macam ni tok aq tak sihat sakit orang tua so memandang dia tak ada sapa nak jaga yang lain semua sibuk berkerja so abah upah la aq ngasuh dya..pagi pagi aq kena kemas rumah, siapkan makanan untuk tok aq makan, borak, bertengkar,gaduh dengan dia biasa la kan nyanyuk faham la kan kerenah macam mana kn....:)
k lah bye.........
mood : takut......

Thursday, October 6, 2011

Makan sedunia

Mood : happy yang teramat sangat 
seriously wa cakap sama lu happy gila setelah tension dengan minggu final exam so we decide take a break for a while but still have paper after this....:) hari ni best sangat apa lagi hang out dengan SIMON la kan tapi date kali ni lain sikit, hari ni kami tak tengok wayang pun tapi hari ni hari kami makan sedunia sampai tak ingat dunia, first activity yang kami buat terus shoot pegi CARNIVAL, apa lagi mandi manda la menggelapkan kulit yang sedia gelap, bayangkan di bawah sinaran matahari yang teramat panas pada pukul 2.30ptg pegi mandi,walaupun panas terik macam mana pun nak enjoy punya pasal redah aja, kenangan yang best sangat...kenapa yang aku cakap hari makan sedunia erk?? sepanjang jalan kami makan jew dekat CARNIVAL kami makan nasi goreng n char koewteow ( sampai sekarang aq x taw eja koewteow,fine ), lepas ja mandi terus pegi CS SIMON mengidam nak mama roti tp x da papa roti ada, belagak dya ni  beli sampai dua makan sorang ja ( yunk next time kita makan kaya ball erk),then kami pegi makan ice cream fruti fruti, dah masuk kali kedua mkan fruti fruti ngan SIMON, ice dya memang sedap la..perjalanan harus diteruskan lagi kami pegi TANJUNG DAWAI apa lagi makan la...kali ni makan ketam masak stim and tomyam campur, KETAM MASAK STIM T.DAWAI memang SUPERB la wa cakap lu sedap sangat,memang sah sah la perut tong kan jangan ingat stop denagan makan ketam n tomyam ja erk, apa lagi semakin ligat pegi makan CHAR KOEWTEOW lagi ni makan CHAR KOEWTEOW SG DUA memang terbaik la lepas makan,makan lagi memang heaven la memang love is in the air la balik rumah terbungkang tido kenyang sangat.....lepas ni berat aq 50kg berat SIMON 70kg ( bak kata simon berat aq 50kg ke atas date dalam keta jew la )......sampai kat sini jew la aq  menaip dah x larat la penat sangat berenang hari ni....:) tq sayang....

Wednesday, October 5, 2011

:)

mood : still fighting in final exam...
First time aq gelabah nak amik exam hari ini selama ni aq cool jew kalau takut pun x ada la sampai nk nagis and mengadu ngan parents kn, ini semua sebab account..seriously aq memang tak minat gila ngan paper calculation aq lebih prefer jawab benda benda yang fakta asalkan no calculation....but everything was fine today, paper account just nice selamat paper putih kan....tapi as usual la kan account aq tak penah yang balance yang balance bank rec jew,alhamdulilah keluar exam dengan senyum yang tak lebar sangat la tapi still senyum....:)....takut punya pasal aq tak tidur dengan nyenyak asyik terjaga ja tension aq, lepas exam memang aq qadar tidur la sampai la tak makan...waaaa...so terpaksa la aq amik initiative untuk masak juga kalau tak kebulur la...buka peti sejuk ada sardin and telur, sepantas kilat bertukang...bab masak aq fail even sardin so aq just panaskan sardin n letak aiq asam jawa tapi tak sedap mana pun...dengan kebulurnya aq habiskan satu periuk nasi bersamaan 1 setengah pot beras and satu tin sardin,telur dadar and air oren..marvelous....

Sunday, October 2, 2011

......

okay entry sepantas kilat disebabkan terlampau gian nk on9 so nak update blog disebabkan malas maka berhabuk la blog aq ni, take five jap before sambung study perjuanganku masih belom berakhir.....
aq just nk bagi taw yang aq jealous teramat sangat kepada sesiapa yang da habis final exam aq terkontang kanting kat MERBOK ni lagi still ada 2 paper..k bye maw sambung study.....jitra i'll be back next week yaww....

Tuesday, September 20, 2011

happy birthday

21/09
SIMON BIRTHDAY yang ke 23, dah gemuk boyprend aq ni...
our celebration just simple but nice kan...
makan pizza yang sedap, secret recipe indulgence cake yang superb, wayang, romantik talk, lastly at tanjung dawai makan lagi..memang lepas ni jadi pasangan yang montel la sayang...

happy birthday sayang...semoga panjang umur..sentiasa success dalam hidup....
harap suka la my present yang tak seberapa, surprise party tak berapa nak menjadi....

i love u,


birthday boy......



Friday, September 16, 2011

my Cousin...


  • sekarang ni musim orang menamatkan zaman bujang la aq rasakan, cousin aq banyak da nak kawin daa termasuk la dengan sorang cousin aq ni yang rapat dengan aq:-




dulu jadi flower girl sama  sama
bercuti pun sama
hang out pun sekali & tengok wayang







 * lepas ni kalau nk jadi flower girl pun x da geng ( boleh kew agi dah tua )
 * lepas ni pergi bercuti dengan SIMON jew
 * hang out pun lepas ni dengan WAJIB TAYANG jew la
 (SIMON n WAJIB TAYANG konon ramai boyfriend)

kepada cousin saya EIRA semoga berbahagia ya dengan suami tercinta nanti hihihihi

"PICTURE PICTURE DIATAS SEMUANYA KETIKA SAYA KURANG MATANG"



Monday, September 12, 2011

good luck...

Good luck for those yang akan menduduki peperiksaan UPSR hari ni..
especially kepada AHMAD FARIS my brother...
semoga berjaya dapat result yang cemerlang, 5A
kakak sentiasa doakan kejayaan adik kakak...
sorry tak call pun dik ih untuk wish good luck klu kakak orang lain sure da call bagi nasihat berjela jela...

JAWAB DENGAN HATI YANG TENANG OK .....
KAKAK SENTIASA DOAKAN KEJAYAAN ADIK KAKAK..
.

Sunday, September 11, 2011

yash....

setiap kali musim exam mesti aq akan ada masalah,
sem satu dulu ada masalah rumah sewa,
sem dua masalah rumah sewa,
sem tiga kali ni masalah dengan seorang budak perempuan bernama ttteeeetttttt
setiap kali aq ada masalah ngan dak perempuan  mesti nama yang sama tak bertukar langsung,
sama nama tapi lain org....nama ni memang sensitive la dengan aq...
walauapa pun da settle semuanya....
orang yang banyak membantu dalam menyelesaikan masalah saya ni...
NUR SYAFIQAH n NURUL FATHIHAH....tq
yang paling penting dalam menyelesaikan masalah saya MOHAMAD SAFWAN HASHIM..
tq sayang awak sentiasa ada dekat dengan saya bila saya perlukan awak,
even sampai lewat pagi pun awak tetap sabar menanti,
awak tahan jew dengan kerenah saya minggu ni,
saya akan ingat setiap perkara yang awak buat untuk saya semuanya SWEET jew..
"awak nyanyikan lagu sampai saya tidur" TQ SAYANG

NUR SYAFIQAH N NURUL FATHIHAH tq sangat.....
saya appreciate sangat...tq..sayang awak....

Friday, September 9, 2011

BRRooooMMMM....

broooommmm..broooooommmm......brooommmmmmm.....
apa kes la tiba entry aq ni start pakai broooommm..brommmmm ni, selalunya wink..wink...
konon comel la wink..wink....ari  ni brutal sikit...brrooooommm..preeeeeee, wili skit...kejadah apa wili pun aq x taw main sebut ja, okay back to kisah sebenar..hihihi
sebenarnya ari ni first time ni aq naik moto ngan SIMON, seumur hidup aq tak pernah naik moto nagn mana mana lelaki lansung, hari ni aq pecah tradisi naik moto bersama SIMON..tq yunk yunk pengalaman yang best even kejap ja tp best siot gempak.....!!! soalan aq rasa paling bongok aq tanya SIMON, "naik moto boleh bawa handbag x,"...bengong betol, naik moto ni satu jew yang spoil....helmet yang aq pakai tadi goyang goyang, kepala aq kecik kew?helmet 2 besar? nasib ada visor klu turun moto cekang jew muka aq, xpayah pakai botox..P/s"mama tak perlu lagi g suntik suntik vitamin bagai, naik moto sudah cekang habis muka..."hahaha best gila tp sapa yang baru lepas buat rebonding jangan cari pasal naik moto ok, after 3days okay..:)


TQ sayang...LUV U.......


angan angan nanti da kawin naik moto kawasaki yang besar 2 warna biru hitam, pakai jeket kulit helmet yang style gitu g bersantai..pergh!!!bawa moto ala slow,santai,...wahhh.....best...best...

Monday, September 5, 2011

NAK.......

okay lets start the party...okay fine poya...dari ayat ni jelas la yang aku teramat sangat la boring tahap cipan....
nak study pun mood x sampai lagi sedangkan test berduyunn duyun menanti....sabar na jangan duk buat teruk sangat ngan test....orang study smart not study hard okay...okay merepek lagi..pfft...shut up, BELL zip your mouth now...zzuuppp.....okay tak lawak..perempuan gila...apa perlu aq buat ni??menyanyi ka? x perlu suara sumbang..menari ka? x perlu baru buka langkah rosak tarian...mengumpat?x boleh dosa..tadi da update tapi ni update lagi sudah jelas tahap kebosanan dah sampai kemuncak...x da apa nak update pun, otak kosong idea pun x da.....jadi untuk mengisi masa aku dengan berfaedah aq pun mengemaskini la lappy aq yang bercamputr aduk ni, berserabut aq tgk......tiba aq jumpa picture ni dalam lappy ni...:-



mama nk bear....baru tido nyenyak sebagai ganti bantal peluk..boleh tara 2.....:)


okay da lewat... pic before tido..buruk sungguh......
tq..
from gadis gedix...:)

kalau orang tanya kenapa asyik upload pic sendiri??punya pasal la blog aq....:)




luahan perasaan....

Entry aq kali ni khas untuk orang orang yang suka judge masa depan orang lain kononnya dia ni boleh ni boleh tentukan orang ni kerja apa di masa hadapan..HEBAT KAN ORANG MACAM NI? dah boleh baca masa depan nak kiamat da kot.. kisahnya bermula disini :-
Jam 6.30pm....


Jiran A: erm cepat ja masa berjalan dah nak nk hujung tahun, SPM pun da dekat...macam mana anak?
Jiran B: biasa ja la, macam dia..syipi mana ni?
Jiran A: syipi duk kurung lam rumah study, dya amik alairan science payah la sikit..anak ana    aliran apa?
Jiran B: anak kami amik aliran akaun ja tu pun dya duk menagdu susah....
Jiran A: la akaun ka? susah pun tak tera mana la?periksa dya okay kot bulan2?
Jiran B: ha boleh la cara dya,duk bawa balik pun markah biasa biasa ja la...
Jiran A: lepas ni amik kos akaun la no jadi accountant tapi 2 la ada ka kerja,dah belambak budak akaun la ni,ada kerja ka, sebab 2 kami suruh syipi amik aliran science banyak sikit cabang nk pikiaq ke depan.
Jiran B: erm xtaw la kak macam mana belajaq la dulu, ikot dya la nak amik kos apa pun.
Jiran A: ni mira mana?lama x nampak?mcm mana dya kat sana dah okay kot, seronok da kot belajaq kat sana......syam dah sambung degree la kos tteeetttt mira duk diploma x habis lagi ka?
Jiran B: erm aha..x pala kak nk masuk dalam dulu....


kepada ibu ibu yang terlalu bangga dengan kejayaan anak dia jangan la terlalu angkuh dengan kelebihan yang diberi kadang kadang bila bercakap fikir sama perasaan orang sekeliling sama da boleh mengguris perasaan atau tak..masa depan bukan manusia yang tentukan semuanya rezeki dari ALLAH S.W.T...saya tahu anda terlampau bangga dengan kejayaan anak anda sampai tahu tahap awak memperlekehkan kelebihan orang lain, tak kira la amik aliran science atau akaun sekali pun once dah tertulis budak ni jadi pemandu lori,pemandu lori jugak, kalau setakat focus on akademik ja tapi softskill tak ada tak kemana juga..renung renungkan la..macam aq dulu pun amik juga aliran SCIENCE tapi sekarang aliran SASTERA....jangan terlampau yakin dengan anak anda, stop cakap besar, mungkin anda  tuhan bagi kelebihan dari segi akademik result anak anda memang gempak tp jangan terlalu yakin itu saja saya nak cakap, saya bukan mempertikai kan tapi saya cuma luahkan perasaan saya yang saya pendam selama ini...kepada jiran tersebut awak telah membuat jiran anda terguris yang teramat sangat tapi awak jangan risau jiran awak tak marah kan awak dia cuma terkilan ja...one more thing, PLEASE stop amik tahu kehidupan anak orang lain jaga kehidupan anak sendiri dulu, anak orang belajar bukan pakai duit awak sesen pun......... tak semesti apa yang yang kita belajar sekarang itu la titik kerjaya kita( maksudnya tak semesti amik aliran science jari doctor cucuk pesakit, amik aliran science jadi doctor cucuk diri sendiri pun ada ).... maaf ya..saya tahu perasaan ibu ibu yang sememangnya bangga dengan kejayaan ank sendiri...........
kepada jiran B awak tak perlu risau saya yakin satu hari nanti anak anak awak akan buat awak sentiasa tersenyum, kalau awak menangis sekali pun itu adalah air mata kejayan anak awak, awak tak perlu risau setiap manusia yang TUHAN cipta ada kelebihan masing masing....


KUASA ALLAH TIADA SIAPA DAPAT TANDINGI....


tq...


from: perempuan yang sudah lama bersabar akhirnya meletus juga dalam penulisannya, penulisan yang mampu mengungkap seribu satu makna......

Sunday, September 4, 2011

kenapa....

entah kenapa tiba ja aq dekat MERBOK ni hati aq jadi sangat sayu,
untuk aq melangkah kaki keluar dari kereta,
diingatan aq hanyalah terbayangkan wajah mama, abah dan adik aq..
berat rasanya kaki melangkah keluar, 
beratnya mulut aq mengunkapkan perkataan bye, 
berat hatiku aku melangkah masuk rumah,
berat hati aku untuk mengucup mereka,
berat tangan aq untuk menghulurkan tangan bersalam...
hanya seminggu keberadaan aku dirumah sepanjang masa
,masa ku dihabiskan bersama mama dan abah 
tapi malam ni aq keseorangan, 
masih terngiang ngiang lagi suara gelak tawa mama dan abah 
rengekan adik adikku jenaka mereka...aq rindu mama abah....
aq hanya mampu menahan air mata dari mengalir tapi sekarang aq dah tak terdaya,
aq rindu sangat dengan mereka
...kenapa jadi macam ni????
mama, abah buat apa sekarang??

Thursday, September 1, 2011

3 syawal

Salam Aidilfitri, Salam Satu Malaysia,
ha mai sini aq nak cerita perjalanan raya aq sepanjang 3 hari ni....
banyak kenangan manis sepanjang raya tahun memang best setiap tahun mesti best dari sebelum sebelum ni.... 
firstly for sure la kan still dapat duit raya lagi kan malah lebih lagi dari adik adik ku (sebab aq ni awet muda kot nampak mcm budak lagi hahaha) perasan sangat....raya tahun ni sumpah banyak sangat makan start dari pagi raya sampai la raya ke 3 ni mulut aq asyik mengunyah ja, segala macam biskut raya, rendang,ketupat,sup gear box lagi aq telan....wah montel la macam ni...waaaaaaaa
1 syawal...tepat jam 5.00am semua family aq mula gerak balik kampung sebab mama dan abah aq nak pegi sembahyang raya kat kampung sekali pegi kubur( wah mama pegi sembahyang raya tabik spring la lepas ni bolehla ikot abah pula gi sembahyang terawih )...aq ngan adik aku melantak ja la kat rumah tok aq...hari first raya just simple jew pegi rumah mak saudara, meraya macam biasa ja tapi raya tahun ni ramai sepupu x balik sebab g meraya umah mak mertua masing masing,macam aq nanti la raya umah mak mertua (boleh declare sabagai anak perantauan x??)....
2 syawal....hari kedua raya mula pegi rumah jiran jiran konon beraya la, g makan kenduri la then umah mak tok aq ada buat BBQ plak malam, cakap ja segala jenis seafood semuanya ada, cakap ja nak apa sotong,udang ketam,kerang,ikan besar(x tahu nama), mentarang, hotdog, sate,satar, otak otak, wah sumpah best makan memang heaven la, raya kedua da dapat jumpa semua cousin, raya kedua kumpul duit raya paling banyak, raya tahun ni mak pak menakan semua dah loaded kot bagi pun nak lebih ja kan ( jgn lepas raya nanti tertiarap dah la ya ) hihihihi guraw ja..:)
3 syawal...rumah ada buat open house untuk family terdekat jew, mama masak mee kari..sedap sangat..kaki tangan mulut pun lenguh la..kaki tangan kena bekerja mulut penat makan plak malam terbungkang tidoq...satu benda yang paling aq x menarik minat aq sebab ramai sangat budak kecik berlari sana sini, buas tapat gapan lagi, rimas aq tgk dah la aq x suka budak budak sekali ramai budak kecik hari ni yang nak teriak, bebai bebai,lari sana sini....sabaq ja la....apa apa pun raya tahun ni best............
SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN.....
disebabkan raya tahun ni camera rosak so sikit ja pic itu pun pic aq ja hihihi:-





p/s simon maaf erk saya sombong sangat sepanjang hari raya...........

Friday, August 26, 2011

hallo..........
sekarang dah hari kedua aku berada di rumah, 
dah dua jenis biskut berjaya disiapkan oleh aku dan my sis ekyn,
biskut tat nanas and biskut Y...rajin x??mesti la rajin..well..:)
sedap kew? of course la sedap...
2 hari berada di rumah juga berjaya membodet mama and abah aq beli baju lagi..
2 hari berada di rumah juga telah berjaya edit blog..blog aq dah berwajah baru sekarang..
sempena bulan puasa dah nak masuk bulan syawal pun semuanya mesti la baru kan....
sekarang ni musim hujan kew kan??persoalannya adakah raya tahun ni akan hujan..
beraya dalam banjir??oh no........
kepada sesiapa rumah yang selalu dinaiki banjir boleh la simpan prepare siap siap...
gulung semua tikar getah, karpet...:)


sekian.....


Saturday, August 20, 2011

nak balik......

wink...wink....
20hb AUGUST 2011,
dah masuk 20 hari menunaikan ibadah puasa...
alhamdulillah masih sihat mampu lagi berpuasa...
dah boleh tukar ringtone raya dah la kot no,
 dah boleh hantaq kad raya,dah boleh update status raya,
dah boleh iron baju untuk raya da ka..(pulun sangat)...
sabar..sabar..10 hari lagi nk puasa.....
sekarang da boleh counting day untuk balik umah... bestnya...
balik umah boleh la g shopping barang kuih raya...
"mama nantikan kepulangan saya ya kita buat biskut raya sama"
"abah saya balik nanti boleh la kita gantung lampu liplap sama"
"dik iz kakak boleh rumah nanti boleh la kita main mercun sama ya"
"ekyn aku balik umah boleh la kita gosip sama, banyak cerita ni aq nak story"
"yunk, ayang balik umah yunk jgn sombong sombong ya"
semenjak menjak ni gatal tangan la nk dapat duit raya banyak kot...
selamat hari raya..ops!!!!awal lagi la sorry.....

eh kenapa tiba bertudung ni...
bulan puasa ni..gambar mesti baik...
with my sis.....

Friday, August 19, 2011

cinta.....

cinta datang tanpa di undang,
cinta pergi tanpa rela,
selagi cinta masih ada maka cintailah ia sepenuh hati,
selagi cinta itu masih lagi mekar  maka semai la ia sentiasa,
jika cinta itu semakin pudar maka luahkan la....
CINTA TAK BOLEH DIPAKSA TAPI CINTA BOLEH DIPUPUK...
aku sentiasa akan mengejar cintamu...
biarpun hatiku yang terluka asalkan kau masih milikku
(merepek plak aq malam malam ni)....

p/s
 thanks SIMON for today......
19hb august 2011.....
u really treat me as a princess..




Thursday, August 18, 2011

final exam time table 2011..

here we GOOoooo..
stop in the name of road before u break my heart...
(tiba tiba ja kan merepek)
back to main entry....
to all student UiTM semenanjung Malaysia, Sabah dan Serawak...
diminta check student portal anda semua untuk check final exam time table..
so for those yang tak buat SuFO lagi boleh la complete kan SuFO anda..
no SuFO no Result....
boleh la print slip exam anda semua...
currently no happy with my time table examination...
this is my time table......

19/9 BEL311 2pm
23?9 ECO211 8.30am
24/9 PAD214 9.00am
25/9 CTU263 2.15pm
5/10 ACC114 9.00am
9/10 LAW245 9.00am

thanks UiTM pandai susun jadual...........

yang paling penting aq free 21 september 2011 boleh la celebrate birthday SIMON...

i have to struggle start from today.....
semangat jew lebih study last minutes juga..:)